De papiersoorten van Fotoalbum.nl

Bij het maken van een fotoalbum is het papier dat je kiest natuurlijk erg belangrijk voor de totale beleving. Bij Fotoalbum.nl kan je kiezen uit vier verschillende papiersoorten: normaal, hoogglans, mat fotopapier en hoogglans fotopapier. Lees hieronder meer over de eigenschappen van elk papiersoort, zoals dikte van het papier, hoe het boek openvalt en de uitstraling.

Bekijk onze fotoalbums
Klassiek papier voor in je fotoalbum

Klassiek papier

Voor alle fotoalbums op klassiek papier gebruiken wij eersteklas kwaliteitspapier. Standaard worden de foto's gedrukt op zwaar 250 g/m² papier. Hierdoor voelt het fotoboek stevig aan en gaat het jaren mee. De foto's hebben een licht matte afwerking en geven een luxe en professionele uitstraling. Al onze fotoalbums zijn verkrijgbaar op klassiek papier.

Hoogglans papier voor in je fotoalbum

Hoogglans papier

Het fotoalbum met hoogglans afwerking wordt gedrukt op 250 g/m² digitaal printpapier. De sterke hoogglanslaag wordt tijdens het productieproces op het papier aangebracht en zorgt ervoor dat de kleuren extra stralen en nog mooier uitkomen. Door deze glossy afwerking zijn de foto's nog scherper en spatten de kleuren van de pagina's af.

Mat fotopapier

De pagina's van een fotoalbum op mat fotopapier zijn 360 grams en worden belicht in het klassieke zilverhalogenide-procedé. Die maakt het mogelijk de diepere, levendigere kleuren en haarscherpe details van (digitale) foto's zichtbaar te maken. Door de speciale layflat-techniek kan het fotoalbum volledig plat geopend worden. Perfect voor foto's over twee pagina's. Bovendien zorgt de matte variant ervoor dat u geen last hebt van lichtreflecties.

Hoogglans fotopapier

Het productieproces van hoogglans fotopapier is identiek aan dat van de matte uitvoering. Bij de lay-flat techniek valt het fotoalbum helemaal plat open waardoor er geen details verloren gaan van je foto's. De hoogglans afwerking geven de foto's een uitstekende detailtekening en een buitengewone scherpte-dieptewerking. Met glanzend fotopapier krijgen de foto's een unieke en exclusieve uitstraling.
Glanzend papier voor in je fotoalbum
!
Je gebruikt een erg oude webbrowser.
Er is een grote kans dat de website niet functioneert zoals het hoort.
Upgrade mijn browser